Skip to content
16 september, 2010 / Nils

Ostduk

Ostduken är ett tyg man kan använda till att rinna av och pressa osten i. Det kan ha olika grovlek beroende på osttyp. Grövre maskor lämpar sig till hårdare ostar.

Har man ingen speciell ostduk kan man eventuellt använda en (gärna sliten och urtvättad) kökshandduk.

Dansk hjemmeproduktion säljer ostdukar i två utföranden, grov– och finmaskigt. De är 90×90 centimeter stora men man kan med fördel dela upp dom i mindre bitar om man inte gör så stora ostar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: